Nem úgy nézett ki a Red Bull a Forma-1-es Bahreini Nagydíj csütörtöki napján, mintha ők lennének a legjobb formában. Ugyan az eredményeik nem voltak rosszak, de nem hozták azt a szabadedzésen, amire előzetesen számítani lehetett tőlük.

Max Verstappen többször is panaszkodott például az autóra a kétszer 60 perc során. Utólag azonban úgy véli, náluk nincsenek nagy gondok. „Volt némi balanszprobléma, de semmi komoly. Próbáltuk megtalálni a tökéletes beállításokat. Főleg ezen a durva aszfaltú pályán a beállítások megtalálásával javíthatunk az időkön. Erre próbálunk fókuszálni még inkább a továbbiakban” – fogalmazott a háromszoros világbajnok.

A Red Bull előnye egy körön nem látszott, de a versenyszimulációk 3-4 tizedmásodpercre teszik Bahreinben – maga Helmut Marko is három tizedre saccolta korábban. Egykörös teljesítményüket tisztán még nem láttuk, de Verstappen szerint az edzések képe amúgy is csalóka. „Páran talán máris feltekerték a motorokat körülöttünk, de mi csak magunkra koncentrálunk. Nem mondom, hogy mindenki ezt tette, de egy páran igen” – jelentette ki a holland, anélkül, hogy neveket mondott volna.