Végül a konstruktőri vb-ezüstéremért folytatott küzdelem szempontjából is jelentőséggel bírt Lando Norris és Sergio Pérez csatája a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon, ugyanis összeért a két versenyző. Azonnal vizsgálatot indítottak az ügyükben, melyből a Red Bull versenyzőjét hozták ki vétkesként, aki az öt másodperces büntetésével leszorult a dobogóról.

Az esetet Norris sem hagyta szó nélkül, aki finoman odaszólt mexikói versenyzőtársának: „Megpróbáltam elengedni a srácot, erre nekem ütközött” – kelt ki magából a versenyt követően. „Nem tudom, mit csinált. Hogy őszinte legyek, egy kicsit figyelmetlen volt.”

Norrist végül ott intette le a kockás zászló, ahonnan indult, vagyis az ötödik helyen, pedig nem kezdődött rosszul a szezonzáró verseny a McLaren pilótájának. Jó rajtjának köszönhetően ugyanis George Russellt, aztán a csapattársát, Oscar Piastrit is megelőzte, így sokáig a harmadik helyen haladt.  „Többre számítottam, ami a tempót illeti. De nekünk nem volt meg, amiért egy kicsit kár” – fejezte ki csalódottságát a 24 éves versenyző. „Kicsit több tempót akartam, hogy támadhassam elöl a srácokat, mert nem voltak sokkal gyorsabbak, körönként egy vagy két tizedmásodperccel. Kemény.”

F1: Megdorgálták a „figyelmetlen” Pérezt 2

Lando Norris (Fotó: Edmund So/Eurasia Sport Images/Getty Images)

„Boldog vagyok, mert nem hiszem, hogy ennél többet tehettünk volna. Kicsit veszítettünk a bokszkiállásnál” – említette a csapat hibáját. „Hogy megelőzhettem volna-e George-ot? Lehetséges, de nem hiszem, hogy ez sokat változtatott volna. Csapatként mindent megtettünk, amit kellett.”

Ezzel Norris hatodik lett az egyéni összetettben, míg a McLaren megőrizte a negyedik helyét a csapatok pontversenyében az Aston Martinnal szemben. Tekintve, hogy szinte sereghajtóként kezdte a szezont a wokingi istálló, a brit elégedett az idei évükkel:

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ami a csapat idén elért. Hatalmas lépéseket tettünk meg előre. Tudjuk, mi az, amin javítani akarunk. Még néhány lépést kell megtennünk, amik például a vezethetőséget könnyíthetik meg. Összességében nehéz autónk van, ezért követtem el hibákat. Kellően gyors, de csak egy körön. Amikor következetességre van szükségünk, túl sokat küzdünk” – summázta a szezont.