Teljesen lemorzsolódott a Mercedes előnye a Ferrarival szemben a 2023-as Forma-1-es szezon végére, miután a Las Vegas-i Nagydíjon is lényegesen eredményesebben szerepelt az olasz alakulat.

A két csapatot az abu-dzabi szezonzáró előtt mindössze négy pont választja el, ami Toto Wolffot kapásból a két évvel ezelőtti felállásra emlékeztette, amikor Lewis Hamilton és Max Verstappen pontegyenlőséggel vágtak neki az utolsó futamnak, melyen nagy botrányok közepette a holland került ki győztesként.

„Úgy gondolom, pontok tekintetében nagyjából egál a helyzet. Egy megfelelő versenyigazgatóval mindennek rendben kell lennie” – jelentette ki az osztrák, utalva arra, hogy Michael Masi azóta nem dolgozik a sportág közelében.

F1: Még mindig a 2021-es szezonzárón kesereg a Mercedes 2

Toto Wolff két év után sem felejt. (Fotó: Denise Truscello/Formula 1/Getty Images)

„Versenyezzünk, elvégre minden az utolsó hétvégén fog eldőlni. Nagyon gyorsak, jó munkát végeznek” – dicsérte a Ferrarit. „Szerintem ma egyenrangú ellenfelek lehettünk volna, az eredmény azonban valami egészen mást mutat.”

Wolff ugyanakkor azt is hangoztatta, hogy számára majdnemhogy mindegy, hol végez a csapat, amíg nem a bajnoki címért csatázik. „Hogy őszinte legyek, abból a szempontból jó lenne, ha másodikak lennénk, hogy pozitívan zárjuk a szezont. Egyébként számomra a második és a harmadik hely is kevés, nem okoz különösebb örömöt egyik sem.”