Sebastian Vettel 2022 végén intett búcsút a Forma-1-nek, hogy elsősorban családjára, másodsorban a környezetvédelmet illető tevékenységeire koncentráljon, ám úgy tűnik, az autóversenyzés vonzásától nem tud szabadulni.

A négyszeres világbajnok már több F1-es bemutatót is tartott, melyeken szintetikus üzemanyaggal hajtott régi Forma-1-es autókat vezetett, és az sem tűnik kizártnak, hogy 2024-ben már újra tétre menően vezet.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a hosszútávú világbajnokságban (WEC) a Porsche hypercarjait futtató JOTA-csapat mások mellett a 36 éves némettel is tárgyalásokat folytat a jövő évi együttműködésről.

„Egyelőre semmi sem dőlt el, semmit sem írtam alá. De a dolog itt motoszkál a fejemben. Még van időm dönteni. Ha arra jutok, hogy nem bírom versenyzés nélkül, akkor újra a volán mögé ülök” – monda a veterán szakíró Michael Schmidtnek Vettel Szuzukában, ahol méhhoteleket adott át a jelenlegi versenyzőkkel közösen.

Sztárcsapattal térhet vissza Vettel 2

A JOTA Porschéje az idei monzai 6 óráson (Kép: Getty Images)

Nem csak Vettel neve merült fel a porschés hypercarprogramot illetően, van rá esély, hogy igazi ex-F1-es sztárcsapatot hozzanak össze, ugyanis a hosszútávú versenyzésbe már 2018–19-ben belekóstolt, tavaly a NASCAR-os projekt keretében a Le Mans-i 24 órást végigcsináló Jenson Button is képben van, a 2009-es világbajnok mellett pedig az idén az utolsó évét gyűrő LMP2-es kategóriában vitézkedő kortársuk, a lengyel Robert Kubica is tárgyalásokat folytat a JOTA-val.

A JOTA a tervek szerint novemberben tesztel majd a 2024-es versenyzőjelöltjeivel Bahreinben, azaz néhány héten belül világosabban láthatunk majd.