Nemrégiben írtunk már róla, hogy a (részben) Lawrence Stroll által birtokolt Aston Martin-csapatnál annak ellenére is tartogatják, védik, sőt, dicsérik Lance Strollt, hogy a kanadai pilóta messze elmarad az idén érkezett, dobogókat gyűjtő, a bajnokság élmezőnyében lévő Fernando Alonstól.

Bár a Szingapúri Nagydíjon végül Alonso is csak annak örülhetett, hogy ő lett a Forma-1 történetének első pilótája, aki 100 ezer versenykilométerig jutott, még így is többet mutatott, mint Stroll, aki a szombati időmérőn csúnyán összetörte az autót.

Stroll ugyan nem szenvedett komoly sérülést, de a vasárnapi versenyt kihagyta, esélyt sem adva az Aston Martinnak, hogy két autóval hozzon pontokat.

A csapatfőnök, Mike Krack – szinte az interneten, közösségi médiában előre megjelent gúnyos kommenteket igazolva – a baleset után is igyekezett nyakatekert módon védeni Strollt.

„Ez is bizonyította, azoknak, akik nem hiszik ezt, hogy tényleg 100%-on nyomja. Ahhoz, hogy valaki ilyen tempóval vegyen egy ilyen kanyart, nagyon elszántnak kell lenni. Szerintem ez az eset csak újabb bizonyítéka annak, hogy teljesen elkötelezett” – idézte a RaceFans a szakembert.

Krack szerint a hatalmas zakó sem fog ártani a pilóta önbizalmának:

„Lance nagyon erős volt, sokkal erősebb, mint hinnék. Tegnap a balesetet követően is megjelent az újságírók előtt, láthatták, szóval nem aggódom, hogy bármi utóhatása lenne ennek. Visszaül majd az autóba, újra gyors lesz. A pontok szempontjából aggasztó [hogy Stroll kimaradt a futamról], de a legfontosabb az, hogy jól van.„

Ugyan Alonso Hollandiában is hozott egy erős 2. helyet, az Aston Martin mostanra a Ferrari mögé, a konstruktőri bajnokság 4. helyére csúszott vissza, nem kis részben azért, mert Stroll szűk negyedét hozta a spanyol pontjainak (47 vs. 170).