Régóta köztudott, hogy a Red Bull kisebbik csapata, az AlphaTauri átalakítására készül, de esetleges eladásról is lehetett hallani.

A holland RacingNews365 és a magyar Formula.hu közös, a faenzai alakulat jövőjét illető „nyomozása” során kiderült, hogy bár valóban akadt több kérő is, még 1 milliárd dollár körüli ajánlatot is kapott az energiaital-gyártó, az eladást elvetették.

Ezzel együtt is jönnek az átalakulások, 2024-től a kiscsapat és a Red Bull Racing műszaki együttműködését szorosabbra fűzik, az olasz istálló a szabályok által engedett minden alkatrészt a nagy testvértől kap, ahogy az irányítás is új kézbe kerül: a kezdetek óta csapatfőnöki poszton tevékenykedő Franz Tost az év végén leköszön, helyére a Ferraritól érkező Laurent Mekies kerül.

Az átalakulások központi eleme lesz valamilyen átbrandelés is, a Red Bull saját divatmárkája, az AlphaTauri helyett egy sokkal nagyobb brand neve jelenhet meg, állítja a Formula.hu.

A nagy márka nem más, mint a Hugo Boss – melynek jelenlegi cégvezére, a 2021-ben érkezett Daniel Grieder előtte a Mercedesszel, Lewis Hamiltonnal együttműködő Tommy Hilfigernél dolgozott. Az alapötletet onnan hozta magával, ám az elképzelés egy kicsit más, nem elsősorban a fiatalokat szeretné megnyerni, hanem a sporton, azaz a Forma-1-en keresztül szélesebb rétegek körében tenné trendivé a Hugo Bosst.

A szakoldalak felvetik, hogy a Hugo Boss egyéb brandekkel is szélesítené, színesítené a csoport portfólióját, ebbe pedig akár az AlphaTauri mint ruhamárka felvásárlása is beletartozhat.

A korábban az F1-ben a McLarennel és a Mercedesszel, idén az Aston Martinnal dolgozó Hugo Boss szóvivője a Formula.hu megkeresésére leszögezte, hogy BOSS brand a jövőben is az Aston „hivatalos divatpartnere” marad.

A Hugo Boss mellett állítólag a lengyel olajcég, az Orlen is esélyes a nagyobb szerepvállalásra – a Red Bull pillanatnyilag ezzel a két céggel tárgyal a jövőről, mások állítólag nem érintettek, igaz, ez akár változhat.

Az átnevezést, az új szponzor belépését, esetleg a meglévő nagyobb szerepvállalását illető döntés szeptemberre várható.