A jelenleg még Alfa Romeo név alatt futó Sauber hamarosan egy másik autómárka, az Audi csapata lesz, a Forma-1-be belépő ingolstadti gyártó 2026-tól működteti gyári projektjeként a svájci alakulatot.

A közelmúltban már felröppent, hogy az Audi szívesen alkalmazná majd a jelenleg ferraris Carlos Sainzot. Az inkább spekuláció volt, de egy friss interjúban a Sauber Group ügyvezető igazgatója, Alessandro Alunni Bravi beszélt arról, hogy örömmel versenyeztetnék majd a mezőny másik spanyolját, a doyen Fernando Alonsót.

„Bármikor szerződtetném Fernandót, akár 45 évesen is” – mondta a spanyol El Mundo Deportivo kérdésére.

„Amikor Stoffel Vandoorne menedzsere voltam, elég jól megismertem őt is a McLarennél. Személyesen láttam, hogy milyen munkát végez nap mint nap, láttam a képességeit, az elszántságát. Világbajnok. Az ember nem nyer két F1-bajnoki címet bizonyos kvalitások nélkül” – folytatta.

F1: Alonsót vinné az Audi 2

Alessandro Alunni Bravi (Fotó: Getty Images)

A spanyol sportlap természetesen a Ferrarinál jövőre lejáró szerződésű Sainzra is rákérdezett, Alluni Bravi ennek kapcsán elsősorban a csapat jelenlegi pilótáiról, a – mostanában elég halvány – Valtteri Bottasról és az egyre inkább magára találó Csou Kuan-jüről beszélt.

„Elégedettek vagyunk a jelenlegi pilótafelállásunkkal, a cél az, hogy nekik adjunk versenyképes autót. Természetesen úgy vélem, hogy Carlos Sainz az F1-es mezőny egyik legjobb versenyzője, de a Ferrarinál vezet, és szerintem jól is érzi ott magát. Nekünk elsősorban a saját versenyzőinkkel kell foglalkoznunk, nekik kell mindent megadnunk, hogy jól végezhessék a munkájukat.”

Bár Alonso oldaláról már semmit sem zárnánk ki, az Aston Martinnál igazi reneszánszát élő spanyol nemrég arról beszélt, hogy „évekig” szeretne maradni csapatánál, ami egyértelműen jó hír főnöke, Mike Karck számára.

„Több évig? Ennek nagyon örülnénk” – mondta a luxemburgi szakember Alonso szavaira reagálva. „Úgy gondolom, hogy az egyik legfőbb jellemzőnk az, hogy szeretnénk az élen lenni, és ez teljes mértékben megvan Fernandónál is. De nem is igazán foglalkozunk a jövővel, az egyes futamokra koncentrálunk, azokon igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni. Jó ezt hallani tőle, de a csapatnál egyelőre nem igazán gondolkodtunk a távolabbi jövőn. Persze legyen csak így!” – folytatta Krack.