Sergio Perez a Monacói Nagydíj időmérő edzésén összetörte az autóját, amelyet aztán daruval emeltek ki a pályáról. A felemelt autó aljáról csak az nem készített részletes felvételeket, aki nem akart, Nico Rosberg szerint ez is segíthetett a Mercedes erősödésében.

Andrew Shovlin, a Mercedes technikai igazgatója korábban elismerte, hogy a csapat is tanulmányozta a Red Bullról készült fotókat, de csupán “inspiráció” gyanánt. Shovlin szerint nem is lehet csak úgy lemásolni bizonyos megoldásokat, mert minden autó építési filozófiája különböző.

Nico Rosberg kicsit másképp látja. “A monacói képek nagyon is sokat segítenek, mert Sergio balesetének hála, csodálatos képek készültek a padlólemezről. A részletes képek alapján pontos számítógépes modell és szimulációk is készíthetők” – vélekedett Rosberg.

“A szoftverek segítségével a Mercedes számára is sok minden kiderülhet arról, mit és hogyan csinálhat a Red Bull autója. Az igaz, hogy a Mercedes ettől még nem feltétlenül tudja azonnal lemásolni a Red Bull padlólemezét, de segíthet megtalálni a helyes irányt.”

Max Verstappen szerint nem sokat jelent, hogy a Mercedes meglátott valamit, amit nem kellett volna. “Nem hiszem, hogy ez sokat számítana. Most valóban ilyen a padlólemezünk, de néhány verseny múlva jön egy új, amely ismét teljesen más lesz” – fogalmazott Verstappen.