A lehető legrosszabb helyzetből kezdhette a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Charles Leclerc, miután a szombati Q1-es kiesést követően csak a bokszból vághatott neki a 66 körös távnak. Habár nyolc pozíciót is javított Barcelonában a Ferrari versenyzője, ez is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez: egy 11. hellyel, üres kézzel távozott.

„Sok munka vár még ránk” – mondta a leintés után az F1TV stábjának Leclerc. „Nagyon furcsa, és nehéz megérteni, miért van az, hogy az első etapban szenvedünk a kemény gumikon, és egyáltalán nincs tapadásunk, főleg az első tengelyen, majd a második etapban minden rendben van, pedig mindent ugyanúgy csináltál, mint korábban.”

„Szerencsére kevesebb problémánk volt, mint a tegnapi időmérő, ugyanakkor az sajnálatos, hogy továbbra is gondjaink vannak a gumikkal, főleg a verseny elején.”

Leclerc: Ennél rosszabb nem lehet 2

Charles Leclerc (Fotó: Dan Istitene/Formula 1/Getty Images)

„Őszintén remélem, hogy nem” – felelte, amikor arról kérdezték, romolhat-e még a Ferrari. „A hétvégénket elnézve nehezen hiszem azt, hogy lehet ennél a rosszabb. A cél az, hogy innen minden csak jobb legyen.”

Leclerc az év eddigi hét futamából már a harmadikon nullázott, aminek következtében – bár csapattársa, Carlos Sainz mögött, de – csak a hetedik helyen áll a bajnokságban. A bajnokságot vezető Max Verstappennel szemben már 128 pont a lemaradása.