Idei negyedik és pályafutása 24. rajtelsőségét szerezte Max Verstappen a Forma-1-es Spanyol Nagydíj kvalifikációján. A Red Bull kétszeres világbajnoka toronymagasan verte a mezőnyt, és miután a holland több ellenfele is betlizett, Carlos Sainz (Ferrari) és Lando Norris (McLaren) végzett mögötte.

Az időmérő edzés után Marc Gené korábbi F1-es versenyző készítette az interjúkat az első három helyezettel.

„Nagyon jó volt az autó, ellenben az időmérő kiszámíthatatlan volt az időjárás miatt. Amint száradni kezdett a pálya, a Q3-ban sínen ment az autó. Élmény volt ma vezetni” – mondta Verstappen, aki arról is beszélt, mennyire szereti a barcelonai pályát. „Szeretek Barcelonába jönni, szeretem a pályát, valamint a szurkolókat is, akik imádják a versenyzést. Nagyszerű emlékeim vannak innen, remélem, holnap lesz egy újabb.”

„Szoros volt az időmérő, a körülmények pedig nagyon trükkösek” – értékelt Sainz. „Valószínűleg ez volt az egyik legtrükkösebb időmérő, amin valaha részt vettem Barcelonában, ami a körülményeket illeti, de megcsináltuk. Úgy gondolom, a lehető legjobb pozícióból indulok a versenyen, és innen a holnapi napra fókuszálhatunk.”

„Teljes erőbedobással mentem, miközben szoros csatában voltunk a McLarennel, az Alfával, a Mercedesszel és az Aston Martinnal, mivel nagyjából ugyanabban a csoportban voltunk ezen a hétvégén.”

F1: Verstappen suhant, a többiek küzdöttek 2

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésének első három helyezettje (b-j): Lando Norris (brit, McLaren, 3.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Carlos Sainz (spanyol, Ferrari, 2.). (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

„Meglep, hogy itt vagyok. Fantasztikus munka” – fogalmazott Norris, miután messze az idei eddigi legjobb időmérőjét zárta a McLarennel. „Majdnem meglett a második hely is, de mivel ez Carlos hazai versenye, gondoltam, adok neki ajándékba pár tizedet” – jegyezte meg humorosan.

„Nagyon boldog vagyok, és gyorsak voltunk az egész kvalifikáción. Úgy tűnik, ilyen körülmények között mindig jól teljesítünk, és ezek nekem is fekszenek.”