Épp hazai közönsége előtt zárta a legrosszabb szombati napját a mostani szezonban Fernando Alonso, aki a balul elsült időmérő edzés után csak a 9. rajtkockából várhatja a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a kétszeres világbajnok a kvalifikáció első szakaszában lecsúszott a pályáról a célegyenesbe fordulva, aminek következtében megsérült az autója.

„Néhány tizedet jelentett a sérülés, többet nem” – felelte a spanyol, amikor a károkról kérdezték. „Jó munkát végeztek a srácok, akik mindig próbáltak javítani az autón, akárhányszor a garázsban voltunk. Már egészen jó lett volna az utolsó köröm a Q3-ban, amikor ráhajtottam egy nedves részre a 10-es kanyarban. Nem ez volt a legjobb szombatom” – jegyezte meg a tabella harmadik helyén álló Alonso.

Tehát nem a mai volt a legjobb napom, ezért bocsánatot kérek a csapattól és a rajongóktól is, de a verseny holnap lesz, és mindent bele fogunk adni.

F1: Rossz napja volt Alonsónak, elnézést kér 2

Fernando Alonso (Fotó: Steve Wobser/Getty Images)

Nem tartja kizártnak az Aston Martin versenyzője, hogy a gyengébb szombati nap után idén másodjára csúszhat majd le a dobogóról. „A 9. helyről rajtolva talán túl távoli a dobogó, de a legjobb ötöt még megcélozhatjuk. Jó a tempónk, és eddig a gumikat is jól kezeltük. Meglátjuk, hogy az új vonalvezetésen mire megyünk” – tekintett előre.

Amíg Alonso gyengélkedett Barcelonában, csapattársa, Lance Stroll beállította az idei legjobb időmérős teljesítményét, és a Szaúd-arábiai, valamint az Ausztrál Nagydíj szombati napjához hasonlóan ismét a hatodik rajtkockát szerezte meg.