A Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésének egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy Charles Leclerc már a Q1-ben elvérzett a Ferrarival. A monacóinak nemcsak a forgalommal gyűlt meg a baja, de a hátsó tengely tapadásával is küszködött.

„Egyelőre nem tudom a választ. Az egyetlen, amit mondhatok, hogy a balkanyarokban vezethetetlen volt az autó” – mondta a kiesése után Leclerc a Sky Sports F1-nek. „A jobbkanyarokban hasonlónak éreztem, mint amilyen ma reggel volt.”

Leclerc: Vezethetetlen volt a Ferrari 1

Charles Leclerc (Fotó: Dan Istitene/Formula 1/Getty Images)

„Valami nincs rendben a balkanyarokban, amit elemeznünk kell, és meg kell értenünk, miért volt ez” – tekintett előre a 25 éves pilóta, aki így csak a 19. pozícióból rajtolhat Barcelonában. „Ez nagyon messze van a várakozásaimtól. Azt hittem, az első szett gumival van a baj, de miután a második szettre váltottam, ugyanez volt a helyzet.”

„Nagyon meglepődnék, ha az derülne ki, hogy minden rendben volt. Nagyon furcsán viselkedett az autó, muszáj megvizsgálnunk. Reggel még nagyon jól éreztem magam benne, de most valami nem stimmelt” – magyarázta.