Miután az időmérő edzésen már annak az első szakaszában bukott, maximálisan benne volt a pakliban, hogy a sor végéről indulva küzdelmesen alakul majd Sergio Pérez számára a Forma-1-es Monacói Nagydíj. Ez be is igazolódott: miközben a másik Red Bull-lal Max Verstappen rajt-cél győzelemmel zárt, a mexikóit csak a 16. helyen, két kör hátrányban intették le.

„Megfizettünk a tegnapi hibámért” – mondta a leintés után Pérez a sajtónak, többek között a RacingNews365.com-nak. „Nagy árat fizettünk érte, amiért a teljes csapattól bocsánatot kell kérnem, tőlem ugyanis elfogadhatatlan egy ilyen hiba. Muszáj azonban tovább lépnem, és tanulnom belőle. A bajnokságban még egy nulla pontos futamot nem engedhetek meg magamnak.”

Pérezt ráadásul a félig-meddig esős versenyen nemcsak a forgalom hátráltatta, de két ízben az első szárnya is megsérült, előbb Kevin Magnussennel, majd a pályára veszélyesen visszatérő George Russell-lel koccanva.

F1: Lőttek Péreznek, ha újra hibázik 2

Sergio Pérez (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

„Eleinte jól alakult a futamon, de sajnálatos módon hamar utolértem a bolyt. Utána jött az eső, mi pedig utolsó között jöttünk ki a bokszba. El is találtam a falat, teljes lutri volt az egész” – folytatta az értékelést a 33 éves versenyző, aki a koccanásokra is kitért. „Magnussen elfékezte magát a sikánban, rosszul sült el. Amikor ilyen helyzetben vagy, sokat kell kockáztatnod.”

Monacói betlijével Pérez kétségkívül sokat veszített a bajnokságban Verstappennel szemben: hiába nyert idén két futamot, máris 39 pont a lemaradása.