Annyira kiélezett volt a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzése, hogy azt az utolsó percekben még Esteban Ocon is vezette, végül negyedik lett az Alpine-nal. Annak ellenére, hogy nem szerezte meg pályafutása első pole-pozícióját, elégedett a francia, aki elismerte, utolsó köre során a határon táncolt.

„Ha a hétvége előtt azt mondják nekünk, hogy az időmérő edzésen a legjobb ötben leszünk, aláírtuk volna. De ez így még jobb: csak kéttizeddel maradtunk el a pole-tól” – fogalmazott Ocon a szombati nap végén. „Rendkívül elégedettek vagyunk azzal, ahogy eddig ez a hétvége alakult, kezdve a szimulátoros felkészüléssel, majd az edzésekkel. Magabiztosnak éreztem magamat az autóban az első pillanattól fogva, ezért a szokásosnál is keményebben tudtam nyomni.”

„Az utolsó körömön 100 százalékot nyújtottam, néhányszor a falat is eltaláltam igen keményen, de ennek sok időt köszönhetünk, így elégedett vagyok, a fejlődésünkkel is.”

Hajszálon múlt, hogy új pole-pozícióst avassanak az F1-ben 2

Esteban Ocon (Fotó: Peter Fox/Getty Images)

„Csak 188 ezreddel maradtam el a pole-tól. Mi lett volna, ha jobban teljesítem a kanyarkijáratot, vagy hidegebb gumikkal érkezem az utolsó néhány kanyarba?” – tette fel bravúros teljesítménye után a költői kérdést a 26 éves pilóta. „Sosem tudjuk meg, de azt hiszem, ebből egész jól sikerült kihozni a maximumot.”

Csapatszinten is jól teljesített az Alpine, a másik autóval ugyanis Pierre Gasly a hetedik rajtkockát foglalhatja el.