Az Azerbajdzsáni Nagydíjon komoly ijedelmet és felhördülést váltott ki, amikor a futam utolsó körében az utolsó körben kerékcserére kihajtó alpine-os Esteban Ocon útjában a dobogós ceremóniára készülő fotósok tülekedtek.

Az autó elől ugyan mindenki el tudott ugrani, nem történt baj, de a versenybírók beidézték a bonyolítást végző FIA-tisztviselőket, akik elismerték a hibát, valamint azonnali változtatásokat ígértek. Ocontól emellett a Forma-1 és az FIA is bocsánatot kért az esetért.

A szabályváltoztatások meg is születtek a múlt hétvégi Miami Nagydíjra, ám így is csak hajszálon múlt, hogy valakit elüssenek a bokszutcában.

Ezúttal nem a média egyik tagjáról volt szó, és futam végén, hanem közben történt az incidens, de nem volt kevésbé vérfagyasztó.

A McLaren versenyzője a kerékcserére igyekezett, amikor a finoman szólva sem belátható bokszutca-bejáratnál néhány méterrel előtte libbent át egy bokszutcai belépéssel bíró marshal.

Az edzéseken, sőt a futamok alatt sem szokatlan látvány, hogy szervezők, FIA-tisztviselők, csapattagok vágnak át a bokszutcán, ám az autók érkezését feltűnő hangjelzés jelzi előre, úgy tűnik, ez az illető úgy gondolta, még átér. Igaza lett, bár tényleg nem sokon múlott a tragédia.