Minden jel arra mutat, hogy 2022 után 2023 sem a Mercedes éve lesz. Toto Wolff csapatfőnök ugyan emlegeti, hogy keresik a megoldást, illetve vannak biztató jelek az oldaldoboz nélküli koncepcióval kapcsolatban is, azonban ez lehet, hogy kevés lesz ahhoz, hogy egyben tartsa csapatát.

Az osztrák szakember még nem volt ilyen helyzetben a Forma-1-ben, karrierjének java részét egy felfelé ívelő, vagy a csúcson lévő csapat élén töltötte. Ralf Schumacher szerint eléggé feszült lehet most a csapatfőnök.

“Látszik ez Wolff reakcióin. Biztosan mérges, hogy hitt a mérnökeinek, akik ragaszkodtak ahhoz az autókoncepcióhoz, mely teljesen eltér a Red Bull vagy az Aston Martin megoldásától” – fogalmazott a német Sky szakértője.

“Most már tudja, hogy a koncepció rossz volt. Azt gondolom, személyes következményei lesznek ennek a Mercedesnél” – tette hozzá a hatszoros futamgyőztes.

Schumacher a “hitt a mérnökeinek”-szólammal pont azt idézte meg, amit egy másik csapatfőnök konkrétan ki is mondott: Franz Tost a Szaúd-arábiai hétvégén porig alázta az AlphaTauri mérnökeit, akik az ígéreteiket nem váltották be.