Nem sokkal az idei szezon után derült ki, hogy új csapatfőnökkel vág neki a 2023-as Forma-1-es idénynek a Ferrari, Mattia Binottót ugyanis az Alfa Romeótól érkező Frédéric Vasseur váltja a poszton. Az olasz szakember megbízatása így napokon belül lejár, ennek apropóján azt is elárulta, mi okozta számára a legnagyobb nehézséget.

„Sebastian egy nagyszerű versenyző, amit nemcsak magamnak beszélek be, mert amit elért, az tényleg fantasztikus, kiemelkedő és lenyűgöző” – utalt Vettel 2020 végi menesztésére Binotto. „Szerencsésnek érezhettük magunkat, hogy hat fontos évig a csapattal volt. Sokat hozzátett versenyzőként, de emberként még annál is többet, ezért minden Ferrari-rajongó a mai napig imádja Sebastiant, csakúgy, mint mi.”

Hihetetlen évek voltak azok. Éppen ezért nehéz volt nekem, amikor a végén közölnöm kellett vele, hogy nem újítjuk meg a szerződését

– idézik Binotto szavait a GPFans hasábjain.

F1: „Vettelt kirúgni volt a legnehezebb” 2

Mattia Binotto és Sebastian Vettel

Az olasz excsapatfőnök hozzátette, talán ez volt pályafutása „legnehezebb feladata”, mert élvezte a közös munkát Vettellel, amiről már akkoriban is nyíltan beszélt. „Fontos pillanat volt ez az én pályafutásom szempontjából is, mert a nehézségek tesznek erősebbé. Ez pedig egy olyan volt, amire amellett, hogy emlékezni fogunk mindig, az egyik legnehezebb is” – zárta mondandóját.

A négyszeres világbajnok még 2015-ben igazolt a Ferrarihoz, ám nem sikerült visszatérnie a csúcsra, bár 2017-ben és 2018-ban is lett volna rá esélye. Miután nem volt maradása Maranellóban, az Aston Martinhoz szerződött, ahol két évet húzott le, mielőtt 2022 végén a visszavonulást választotta.