Az élről rajtolva nyolcadik lett a Forma-1-es Sao Pauló-i Nagydíj szombati sprintjén Kevin Magnussen. A Haas dánja jól rajtolt, több kört vezetett is, de nem tudta sokáig maga mögött tartani az élmezőnyt.

„Nagyon élveztem a napot, és szereztünk egy pontot. Ez a pont nagyon fontos számunkra, mivel csatában vagyunk a nyolcadik helyért az AlphaTaurival. Tudtuk, hogy nem fogjuk megnyerni a versenyt, nem is ez volt a cél. Élveztük a rajtot a pole-pozícióból, és megpróbáltunk pontokat szerezni” – értékelte reálisan a látottakat Magnussen.

Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül stabilizálnia pozícióját a topcsapatok autói mögött, és bejöhet a hetedik helyen, de végül Lando Norris fogást talált rajta a McLarennel. Ez az egyetlen dolog, ami miatt kicsit bánkódott a pilóta. „Nem jött össze, de örülünk a pontnak, ami a nyolcadik helyért jár. Innen fogunk rajtolni vasárnap, ez pedig egy olyan pozíció, amivel egy hagyományos időmérőn is elégedettek lennénk. Reméljük, hogy a futamon is mehetünk a pontokért” – fogalmazott Magnussen.

Csapattársa, Mick Schumacher a 20. helyről rajtolva a sprinten nagy felzárkózást mutatott be, a vasárnapi versenyt a 12. helyről kezdheti.