Óriási meglepetésre a Haas fennállásának első pole-ját hozta a Forma-1-es Sao Pauló-i Nagydíj hol felszáradó, hol pedig esős pályán rendezett pénteki időmérő edzésen. Kevin Magnussen bravúrja után Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke a Sky Sports F1-nek beszélt arról, hogy még „álmodni is félt” egy ilyen eredményről.

„Keményen igyekszünk, az egész csapat keményen próbálkozik már hetedik éve, azt a körülmények lehetővé tették, hogy ezt összehozzuk” – nyilatkozta az olasz szakember. „Azt hiszem, ez mégsem tudható be a szerencsének. Megérdemelt volt, a versenyző és a csapat részéről egyaránt. Kevin megfelelő gumikon volt megfelelő időben, és megfutotta azt a kört, amit kellett.”

„Elsőként ment ki, szóval, mondhatni, hogy volt előnye, de hátránya is, mert nem volt kihez viszonyítani. Egyedül volt, futott egy kört, ami ezt hozta” – folytatta Steiner, arra utalva, hogy ha adott a lehetőség, meg kell ragadni, a Haas pedig így tett.

Nem a szerencse műve volt az F1-es szenzáció 2

Kevin Magnussen

Steiner ezután tovább méltatta az egy év kihagyás után visszatérő dán versenyzőjét: elmondása szerint „tökéletes” kört rakott össze a száraz pályás gumikon, amiben kulcsfontosságú volt az is, hogy a Q3 elején Magnussen elsőként hagyta el a bokszutcát. „Megtettük, amit lehetett. Úgy gondolom, a többi autó, mely 10, 15 vagy 20 másodperccel később jött utánunk, már nem tudta megtenni, amit ő [Magnussen].

Pályafutása első rajtelsőségét ráadásul a csapatnál töltött 100. versenyhétvégéjén húzta be Magnussen, aki az év elején még a hosszútávú versenyzés világába készült, amíg az orosz-ukrán háború, majd azzal együtt Nyikita Mazepin menesztése át nem írta a forgatókönyvet.

„Megérdemli, ahogyan a csapat is” – húzta alá az eredmény kapcsán Steiner. „Mindig keményen dolgozunk, soha nem adjuk fel, és folytatjuk a harcot, bár ellenlábasaink mindig lesznek. Innen, a pole-pozícióból is üdvözöljük őket!” – üzent a kritikusoknak.