A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Kalandos versenyt zárt Sergio Pérez Monzában: a mexikói eleve csak a mezőny második feléből vághatott neki a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak a rajtbüntetések miatt, majd már az első körökben gondjai támadtak: előbb lassú defekt gyanújával kellett a bokszba hajtania, utána pedig a felmelegedő fékek okoztak forró pillanatokat.

„Kaotikus volt ez a verseny” – jelentette ki Pérez a Sky Sports F1-nek adott interjújában. „Korán ki kellett jönnünk a bokszba, majd a kemény gumikon el kellett emelnem a gázról a lábamat, és amennyire lehetett, tiszta levegőben autóznom, hogy csökkentsem a hőmérsékletet, máskülönben ki kellett volna állnunk.”

Néhány kört lényegében úgy tettem meg, hogy égtek a féktárcsák

– ismerte el a Red Bull versenyzője.

F1: Égő fékekkel ment, a kiesés szélén táncolt Pérez 1

Sergio Pérez

Pérezt végül hatodikként intették le, de amennyiben újraindították volna a futamot, akár előrébb is végezhetett volna. Miután ugyanis pályára gördült a biztonsági autó Daniel Ricciardo kiesése miatt, egy újabb bokszkiállásnak köszönhetően frissebb gumikon volt, mint az előtte végző Lewis Hamilton.

„Jobb gumijaim voltak, mint Lewisnak, szóval az én szempontomból jobb lett volna, ha újraindítják a futamot, de végül nem így történt. Nem tudom, miért, de elég sokáig tartott, mire Daniel autóját eltávolították” – tett hozzá.

Monzába úgy érkezett meg Pérez, hogy Charles Leclerc-rel egálban állt a második helyen, de mivel a monacói második lett, „visszaesett” harmadiknak – kettejük között 9 pont a különbség, de a csapattárs Max Verstappen mögött már 125 ponttal van lemaradva.