A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Hátborzongató balesettel vette kezdetét a Forma-1-es Brit Nagydíj: többszáz métert csúszott fejjel felé a rajt után Csou Kuan-jü, miután összeakadt George Russell-lel és Pierre Gaslyval, mögöttük pedig Alexander Albonék ütköztek.

A történtek miatt azonnal piros zászlóval szakították félbe a versenyt, eközben Russell az Alfa Romeo pilótája után aggódva szállt ki az autóból, és szaladt a kínai újonc roncsa felé. Russell azonban nem folytathatta a futamot, ugyanis mire visszatért az autójához, az már tréleren volt, a szabály pedig kimondja, hogy külső beavatkozással már nem versenyezhet.

„Abszolút horrorbaleset volt” – állapította meg a Mercedes pilótája a „kiesése” után. „Kockázatot vállaltunk a kemény gumikkal, ezért az indulásnál nem voltunk ideális helyzetben. Nem volt tapadásom, ezért többen is körbevettek. Meglöktek, én pedig máris Csou oldalában voltam” – részletezte, hogyan látta a balesetet.

F1: Russell kiakadt, nem hagyták versenyezni 1

George Russell

„Kiugrottam ezután az autóból, hogy lássam, jól van-e Csou. Utána azonban nem tudtam beindítani az autót, ezért visszarohantam a csapathoz. Mire visszaértem, az autó már tréleren volt. Frusztráló, mert csak defektet kaptam, a tempónk pedig megvolt ahhoz, hogy visszazárkózunk.”

„Próbálunk fellebbezni, de az FIA hajthatatlan. Ez egy sajátos forgatókönyv” – tette hozzá, hangot adva a Nemzetközi Automobil Szövetséggel szembeni elégedetlenségének.

Russell idei első nullázását könyvelhette el, miután az év első kilenc futamán rendre a legjobb öt között végzett, háromszor a dobogó legalsó fokára is felállhatott.