Azok után, hogy kiderült, csak a mezőny végéről vághat neki a Forma-1-es Kanadai Nagydíjnak Charles Leclerc, a Ferrari pilótája nem erőltette túl az időmérőt. A monacói megelőzte a szintén motorcsere miatt büntetett Cunoda Jukit, így a 19. rajthely lett a Scuderia versenyzőjéé.

Leclerc a gyenge rajthely ellenére bizakodó – nagyon is. “Megpróbáljuk ebből a legjobban kihozni, reméljük, hogy nem lesz több megbízhatósági gondunk és magunkra fókuszálhatunk, hogy elkapjuk a Red Bullt a bajnokságban.”

“Az edzéseken kicsit nehezebb volt előzni, mint azt eredetileg gondoltam, de összességében elég jó tempónk van. Ha okosak leszünk stratégiai szempontból, tiszta pályánk lesz, akkor akár a negyedik helyig is feljöhetünk. Ez a cél, és mindent bele fogok adni” – mondta a monacói.

A Ferrari ugyan csak szombaton jelentette be a büntetések teljes sorát, de már a hétvége elejétől úgy készültek, hogy Leclerc a mezőny végéről fog rajtolni. “Tudtuk, készen álltunk erre az első szabadedzéstől kezdve. Próbáltunk a versenyre készülni, amennyire csak lehet, mert tudtuk, hogy utolsóként fogunk rajtolni. Jó döntést hoztunk. Nehéz ez, de elkerülhetetlen. Csalódást keltő ez egyrészt, másfelől azonban tudtam, hogy elérkezik ez, félig számítottam rá” – célzott a büntetésre a pilóta.

“Nem tudom, hogy lesz-e még ezen felül büntetésem. Összességében azt gondolom, ez volt a legjobb, amit tehettünk” – tette hozzá Leclerc.