Az eső ugyan jócskán megkavarta a kártyákat a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, Max Verstappen megszerezte idei második és pályafutása 15. pole-ját, de a szombati nap legnagyobb meglepetését egyértelműen Fernando Alonso szolgáltatta, aki odaegerészte magát az első sorba az Alpine-nal. Mögöttük Carlos Sainz lett a harmadik a Ferrarival.

„Továbbra sem számítok arra, hogy sima versenyem lesz, főleg azok után, milyen rendhagyó körülmények voltak ma” – kezdte értékelését a Red Bull vb-éllovasa az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve-nek nyilatkozva. „Nyugodtak maradtunk, nem hibáztunk, és ennek nagyon örülünk, akárcsak a pole-nak és annak, hogy visszatértünk Montrealba.”

„Itt igazán gokartos az érzés ezekkel a kerékvetőkkel. Mindig élvezzük, ha itt versenyzünk, és várom már a holnapi napot.”

F1: Alonso üzent Verstappennek, támadni fog 2

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésének végeredménye (b-j): Carlos Sainz (spanyol, Ferrari, 3.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Fernando Alonso (spanyol, Alpine, 2.)

Az időmérő edzés legkimagaslóbb meglepetésembereként Alonso már a nyilatkozata elején humorosan odaszúrt a holland pilótának. „Azt hiszem, már az 1-es kanyarban megtámadom Maxot” – mondta, amikor a vasárnapi stratégiáról kérdezték. „Nagyszerű érzés. Hihetetlen hétvége számunkra, köszönhetően az esős körülményeknek. Az autó fantasztikus volt!”

„Kényelmesen éreztem magamat az autóban, de szerintem a rajongók is adtak nekem egy extra löketet” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

„Jól éreztem magamat az autóban, különösen amikor elkezdett száradni a pálya” – folytatta Sainz, aki a köre végén hibázva csúszott ki az első sorból. „Úgy gondolom, lila volt az első és a második szektorom is, majd a végén túlerőltettem. Az utolsó kanyar is túl gyorsan próbáltam teljesíteni, ami fél másodpercembe került, de megpróbáltam, a pole-ért.”

„Összességében viszont jó pozícióból várjuk a holnapot. Jó csata lesz Maxszal, és meglátjuk, mire leszünk képesek Fernandóval szemben, aki egész hétvégén nagyon jól ment” – latolgatta esélyeit a spanyol.

Kövesd a futamot a Vezessen!

Magyar idő szerint vasárnap 20:00-kor rajtol a Kanadai Nagydíj. A 70 körös versenyt élőben közvetítjük képes-szöveges formában, a Vezess oldalán.