Negyedikként zárt a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen. Egész hétvégén érezhető lemaradásban volt a világbajnoki éllovas, aki végül még a Red Bull másik pilótájától, a kvalifikáció végén balesetező Sergio Péreztől is kikapott. A holland balszerencsésnek nevezte a leintés után, hogy a piros zászló miatt még az esélye sem volt meg a javításra.

„Szerencsétlenül jött ki az egész, pedig általánosságban véve is elég nehéz hétvégém van” – nyilatkozta a holland a Viaplay kamerái előtt. „Az utolsó köröm már valamivel jobb volt, de Charles és a Ferrari hibátlan körrel szerezte meg a pole-t. Nagyon erősek voltak, és mi is lehettünk volna erősebbek, de ez Monaco. A végén jött a piros zászló, én pedig negyedik lett. Zsinórban ez már a második év, amikor így ér véget, igazán kár érte.”

Verstappen ezután a Ferrari időmérő tempóját dicsérte, miközben az RB18 alulkormányzottságára panaszkodott. „Még ki kell elemeznünk az időmérőt, de a Ferrarik nagyon jól mentek. Eközben az autóm alulkormányozottabb volt annál, mint szerettem volna. Ez nyilván nem segítség egy olyan pályán, mint Monaco, ahol szintén gyorsan kell menni” – taglalta a rivális csapat helyzetét, habár a konstruktőri bajnokságban is a Red Bull vezet, 26 pontos különbséggel.

„Meglátjuk, mi lesz majd holnap, persze, ha esik, mindig van itt egy kis káosz” – emelte ki a vasárnapi versenyre kitérve, a saját esélyeit nem igazán említve. „Alapból olajos az aszfalt, így könnyen csúszóssá válhat.”