Daniel Ricciardo nagy reményekkel érkezett tavaly a McLarenhez, de azóta csapattársa, Lando Norris árnyékában tengődik. Tavaly szeptemberben a semmiből megnyerte ugyan az Olasz Nagydíjat, de ez a kicsúszott eredmény legfeljebb szépségtapasznak lehet jó.

Miközben Norris kínzó mandulagyulladással küszködött, képes volt három helyet előrelépni a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és nyolcadikként zárt, miközben Ricciardo ugyanennyit csúszott vissza: a kilencedik helyről indulva 12. lett. Ricciardo idén mindössze 11 pontot szerzett, miközben Norris 39-nél jár.

Riccardo a leintés után “nagyon-nagyon szomorú versenyről” beszélt, főnöke, Zak Brown pedig először mondta ki, hogy az ausztrál a várakozások alatt teljesít. Erről egyébként a Csapatrádió aktuális adásában is beszéltünk.

“Azt szerettük volna látni, hogy Daniel és Lando teljesítménye igazán közel legyen egymáshoz, és legyen egy jó házon belüli csatánk” – mondta Brown a Skynak. “Daniel egyszerűen nem érzi jól magát az autóban. Próbálunk mindent megtenni, amit csak tudunk, de ez már megint egy csalódást keltő hétvége volt.”

“Eltekintve Monzától és néhány futamtól, Daniel eddig alapvetően nem felelt meg sem a saját, sem a mi elvárásainknak. Csak annyit tehetünk, hogy továbbra is keményen dolgozunk, és reménykedünk abban, hogy hamarosan minden összeáll.”