A Forma-1-es Spanyol Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Minden esélye megvolt arra Charles Leclerc-nek, hogy elképesztően simán nyerje meg a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, féltáv előtt azonban vezető helyen haladva lassult le alatt a Ferrari. Ezzel idei első kiesését könyvelhette el a monacói, akinek a vesztét motorhiba okozta.

„Elment a hajtás, semmilyen előjele nem volt. Nem tudom még az okát, de az biztos, hogy fáj. Ugyanakkor vannak pozitívumok is: megmutattuk, hogy gyorsak vagyunk” – mondta kiesése után a 24 éves versenyző.

„Előfordul az ilyesmi” – tette hozzá. „Az év eleje óta semmilyen problémánk volt. Roppant keményen dolgoztak a mérnökök, de velünk is megtörténhet ez. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez sokszor megismétlődjön a szezon folyamán. Meg kell találnunk a hibát.”

Legfőbb riválisa, Max Verstappen eközben nyert Barcelonában, így a holland 6 ponttal át is vette a vezetést az egyéni összetettben.