Mostanság egyre többször kerül elő Sebastian Vettel neve és a visszavonulás egy mondatban. Az Aston Martin németje többször is elmondta már, mi miatt maradna a Forma-1-ben, ám azok a feltételek egyelőre nemigen teljesülnek.

Mielőtt azonban még szögre akasztaná a sisakot a négyszeres világbajnok, szívesen visszatérne még Németországba az F1-es mezőny tagjaként. Utoljára 2020-ban rendeztek versenyt hazájában, a Nürburgring adott otthont az Eifel Nagydíjnak, míg Német Nagydíj a Hockenheimringen 2019-ben volt legutóbb. Az ország rajta lehet a potenciális futamrendezők listáján, főleg, mert a Volkswagen-csoport két márkával is beszáll a Forma-1-be, ám lehet, hogy ez Vettelnek már túl késő.

“Nem tudom, hogy számomra időben visszatér-e Németország. Kiváltságos helyzetben voltam, hogy számos éven át Németországban versenyezhettem. Nem tudom, mi fog történni. Végső soron, ha megnézzük, hogy milyen helyekre megyünk, Németország nem hajlandó ennyi pénzt kifizetni egy nagydíjra – ez ilyen egyszerű” – mondta Vettel. Mondanivalója összecseng azzal, amit Miamiban is hallhattunk tőle.

A négyszeres világbajnok egyébként hasonlóan lesújtó véleményt formált a legtöbb hagyományos helyszínnel kapcsolatban. “Más régiók, más országok is küszködnek Európában. Remek dolog új helyszíneket felfedezni, de a sportot a pénz vezérli. Kár Németország elvesztéséért, kár lenne Spa elvesztéséért, kár lenne Spanyolország elvesztéséért. Ha ezek az országok nem képesek kifizetni a magas belépési díjat, le fognak kerülni a listáról. Még az olyan versenyek megrendezésére sincs garancia, mint silverstone-i vagy a monzai” – figyelmeztetett a német.