Az idei szezon végén lejár Sebastian Vettel Forma-1-es szerződése az Aston Martinnal. A német többször is utalást tett arra, hogy a győzelmek motiválják őt, ám jelenleg azok nagy ívben kerülik őt: csak csodával határos módon sikerült bejutnia az Emilia-romagnai Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszába is.

A négyszeres világbajnok beismerte, karrierje folytatását illetően nagy súlya lesz a 2022-es évnek. “Nem tudom. Nincsenek titkaim. Azon múlik, hogyan alakul ez az év, majd ebből indulok ki” – mondta Imolában, amikor a témáról kérdezték.

“A szerződésem lejár a szezon végén. Természetesen nem ilyen évben reménykedtünk, legalábbis nem ilyen szezonkezdetben. Szerintem azonban hiba lenne korán leírni mindent. Egy napon mindannyiunknak véget ér ez az utazás, és egy másik veszi kezdetét, bármi is legyen az. Őszintén szólva hihetetlen 15 évem volt ha visszatekintek. Bajnoki címeket nyerhettem, számos futamgyőzelmet arattam, pole-pozíciókért küzdhettem, sokszor dobogós voltam” – összegzett Vettel.

“Mindennek remek íze van. Nem titok, ha nincs ilyen helyzetben az ember, annak más az íze. Más motivációt kell találni, de végső soron azt gondolom, hogy szeretném ugyanazt az ízt érezni. Ilyen a sport természete.”

“Ez egy döntő faktor lesz, de a csapat növekedik, számos dolog tűnik ígéretesnek” – célzott az Aston Martinra a német. “Ezek lesznek a kulcsfontosságú dolgok: mennyire lesz ígéretes a jövő és milyen hamar” – tette hozzá.

Szerinted visszavonul 2022 végén Vettel?
Visszavonul, nem marad tovább a Forma-1-ben
57% (288)
Nem vonul vissza, még próbálkozni fog
43% (218)