Kimagaslóan kezdte a 2022-es szezont a szabályváltozások révén új erőre kapó Ferrarival Charles Leclerc, aki kettőt is megnyert az év első három futamából, így 27 pontos fórral vezet az egyéni összetettben.

Ausztráliában különösen domináns volt a monacói, annyira, hogy a korábbi Forma-1-es pilóta, David Coulthard egykori versenyzőtársát, a hétszeres vb-győztes Michael Schumachert látta meg benne – az imolai hibája miatt azonban még kissé bizonytalan a skót.

„A Melbourne-ben mutatott teljesítménye láttán azt mondtam, ’hűha, Schumacher itt van újra velünk’, de utána láttuk Imolában, hogy még mindig van Achilles-sarka Charles-nak” – fejtette ki a GPFansnek a tizenháromszoros nagydíjgyőztes. „Max [Verstappen] eközben megszabadult ezektől a ki nem kényszerített hibáktól.”

„Nyomás alá helyezte a Red Bull a Ferrarit, de a hibát ő követte el. Az ilyen kis törések után kétszer is meggondolja magát az ember” – folytatta Coulthard. Arra a kérdésre, hogy Leclerc vagy Verstappen bajnoki címére tenne-e fel 20 dollárt, így felelt: „Jelenleg mindkettőjükre 10-10 dollárt raknék.”

A Forma-1-es Miami Nagydíj időmérő edzésén Verstappen volt az, aki hibázott, így Leclerc vezetésével a két Ferrari indulhat majd az élről a magyar idő szerint vasárnap esti versenyen.