Jelenleg Mick Schumacher az egyetlen pilóta a Forma-1-es mezőnyben, aki a Ferrari támogatását élvezi, de nem a Ferrarinál vezet. A német előbb-utóbb esélyes lehet egy ülésre a Scuderiánál: sokan szeretnék, ha apja nyomdokait követné a korábbi Forma-2-es bajnok, de ehhez eredményeket is kell hoznia.

Egy darabig biztosan lesz lehetősége bizonyítani, ugyanis 2024-ig nem változik a pilótafelállás Maranellóban: az Emilia-romagnai Nagydíj előtt jelentették be Carlos Sainz új kétéves szerződését.

Reális esélye mostanság természetesen nem volt arra Schumachernek, hogy rögtön átüljön a Ferrariba, de mint érintett, őt is megkérdezték az események alakulásáról. “Számítani lehetett erre. Carlos remek munkát végzett tavaly, megérdemli mindezt” – jelentette ki a német. “Számomra ez nem jelent különösebb változást. Teszem a munkámat a Haasnál, a legjobbat próbálom kihozni magamból, a lehetőségek pedig majd jönnek.”

A Schumacher-családhoz közel álló AlphaTauri-csapatfőnök Franz Tost szerint jövőre még biztosan nem lehetett volna beültetni Schumachert a Ferrariba. “Egy pilótának legalább három évnyi tanulás kell ahhoz, hogy topszinten vezessen. Egy George Russellnek vagy egy Charles Leclercnek is kellett ennyi idő” – fejtette ki az osztrák szakember.