Állítólag volt ugyan egy kis ellentét a felek között, de a Ferrari végül beadta a derekát, és rábólintott Carlos Sainz kérésére: a spanyol versenyzővel újabb két évre szóló szerződést írt alá a csapat, vagyis 2024-ig biztosan marad a Charles Leclerc, Carlos Sainz duó a Scuderiánál.

„Nagyon örülök az új szerződésemnek” – nyilatkozta megkönnyebbülten Sainz. „Mindig mondtam, hogy a Ferrarinál a legjobb versenyezni, semmihez sem hasonlítható, egyedi dolog ezt a csapatot képviselni. Az új szerződés megerősít, alig várom, hogy visszaülhessek az autóba!”

F1: Bejelentették a Ferrari felállását 2024-ig 1

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nem gondolkodott sokáig a hosszabbításon. „Számtalan alkalommal elmondtam, hogy szerintem a miénk a legjobb párosítás a Forma-1-ben” – fogalmazott Binotto. „Teljesen természetes volt a Carlosszal való hosszabbítás, biztosítva a stabilitást és a folytonosságot is.”

„A csapatnál eddig eltöltött ideje alatt bizonyította, hogy megvan benne minden, amit vártunk tőle. Meggyőző eredményeket produkál, és kihozza a legtöbbet a lehetőségeiből.”