Habár ennek ellenkezőjére készült, nem sikerült szépítenie Lewis Hamiltonnak a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj sprintjén, sőt, még pozíciót is veszített, így csak a 14. rajtkockából vághat neki a vasárnapi versenynek.

„Sok munka folyik a háttérben, de ez most ennyire elég. Az idei évünk eddig nem sikerült jól, de mindenki, amilyen keményen csak tud, azon dolgozik, hogy javítsunk rajta” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1-nek.

Arról is kérdezték Hamiltont, hogyan kezeli ő, illetve Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a kudarcokkal teli kezdést. Erre reagálva kifejtette, hogy jóban, rosszban egyaránt összetart a csapat, ugyanakkor szerinte az idei világbajnoki harcba nem igazán lesz már beleszólásuk. „Sok rossz éven ment már keresztül a csapat, a legtöbb ember, akikkel együtt dolgozom, mégis 20 éve a csapatnál vannak” – tette hozzá.

F1: Hamilton lemondott a bajnoki címről 2

Lewis Hamilton

„A 2013-as nem a legnagyszerűbb szezonjaink egyike volt, de utána remek éveink voltak. Együtt vagyunk, próbáljuk motiválni egymást, most ezzel a helyzettel kell szembenéznünk. Mindenki leszegett fejjel dolgozik olyan keményen, ahogy csak tud.”

Nyilvánvalóan nem harcolunk már az idei bajnokságért. Azért viszont igen, hogy megértsük az autó működését, javítsunk rajta, és fejlődjünk az év folyamán

– jelentette ki Hamilton. Egy másik kérdésre válaszolva elárulta, a szombati napról mindössze annyi pozitívumot tud magával vinni a csapat, hogy „adatokat gyűjtöttünk”.

A másik Mercedesszel George Russell megőrizte végül a pozícióját, így a 11. helyről várhatja a folytatást, ugyan a bajnoki tabellán máris visszaszorult a harmadik helyre.