Miami, Las Vegas, Dzsidda, Zandvoort, Katar: néhány új helyszín a teljesség igénye nélkül a Forma-1-es versenynaptárból, ahová a sportág az elmúlt években (újra) betette vagy be fogja tenni a lábát. Egy fontos helyszín kimaradt még azonban a terjeszkedésből: Afrika.

A Forma-1 számára nem ismeretlen a terep: a hőskorban Marokkóban is volt világbajnoki futam, de a nagyközönség számára a Dél-afrikai Nagydíj lehet ismertebb. Utoljára 1993-ban száguldhattak Forma-1-es autók versenykörülmények között Kyalami aszfaltján, de a The Race információi szerint hamarosan visszatérhet a korábban 21 nagydíjat lebonyolító pálya.

2024 előtt azonban biztosan nem kerül erre sor: a pálya jelenleg nem rendelkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség 1. fokozatú biztonsági besorolásával – ez feltétele annak, hogy egy pálya Forma-1-es futamot rendezhessen. 2014-ben áttervezték a pályát, de a biztonságosabbá tételhez további bukóterekre és TecPro ütközéselnyelőkre lenne szükség, melyek nincsenek ingyen.

Kérdéses az is, hova lehetne bezsúfolni a már így is 23 helyszínes versenynaptárba, bár erre talán könnyebben megtalálják a választ azok, akik azt mondták, hogy a régi, nagy klasszikus pályák helye sem fix a Forma-1-ben: