A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Nem igazán tudta felvenni a kesztyűt Max Verstappen a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat domináló Charles Leclerc-rel, de a verseny utolsó harmadában a dobogós remények is füstté váltak, amikor a 39. körben egy újabb műszaki hiba miatt kiállni kényszerült.

Úgy, hogy három versenyen belül másodjára esett ki, már csak hatodik a bajnokságban a holland, így nyilatkozatában is főként az elégedetlenségének adott hangot. „Mérföldekkel vagyunk lemaradva. Nem is akarok gondolni a bajnoki harcra, csak befejezném már a versenyeket. Ez frusztráló és elfogadhatatlan” – fakadt ki a címvédő.

„Ilyen dolgok egyszerűen nem történhetnek meg, ha harcolni akarsz a bajnokságért.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1-nek nyilatkozva nem tudta megerősíteni Verstappen kiesésének az okát. „Nem tudjuk még, mi a probléma, de nem gondolnám, hogy a motorhoz köthető. Inkább üzemanyagprobléma lehet, de át kell még néznünk az autót, hogy megtudjuk, mi történt” – fejtegette.

Külső kódTörlésSzerkesztés

Verstappen hasonlóan ő is frusztrálónak nevezte a kialakult helyzetet, már csak azért is, mert tempóból nem tudták felvenni a versenyt Leclerc-rel. „Más ligában autózott, de frusztráló, hogy még ezeket a pontokat sem sikerült megszerezni. De inkább megjavítok egy gyors autót, minthogy egy megbízhatóból csináljak gyorsat” – tette hozzá.

„Nem engedhetjük meg magunknak a kieséseket. Rá kell jönnünk, mi okozta a problémát, és meg kell oldanunk. Van a tarsolyban néhány dolog, ami szerintem segíthet.”