A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Három verseny, két kiesés: ez Max Verstappen mérlege a 2022-es Forma-1-es szezonban. A Red Bull hollandja a Bahreini után az Ausztrál Nagydíjat sem tudta befejezni műszaki hiba miatt, kocsija hirtelen kapcsolt le, miközben a második helyen autózott.

A leintés után a csapat részéről még nem tudtak biztos információt mondani, mi okozta a világbajnok kiesését, de mind a csapatfőnök Christian Horner, mind a sportfőnök Helmut Marko ugyanazt nevezték meg, mint valószínűsíthető problémaforrást.

“Folyt az üzemanyag, de nem tudjuk, hol és hogyan” – mondta utóbbi. Állítását Verstappen autóban elhangzó szavai is megerősítik, aki rádióban azt mondta, hogy fura folyadékillatot érez, és minden összecsinálta magát. “Rengeteg üzemanyag kifolyt. Ezért mondtuk, hogy azonnal álljon meg, lehetőleg egy olyan helyen, ahol van tűzoltókészülék” – tette hozzá Marko. Verstappen autója ki is gyulladt, miután az üzemanyag ráfolyt a forró felületekre.

F1: Ezért gyulladt ki Verstappen autója 2

Később megerősítést, hogy nem a szahíri üzemanyagpumpa-hiba jött elő újra. “Úgy tűnik, hogy az üzemanyagrendszerrel volt probléma, a tankon kívül, ez okozta a gondot. Minden megy [műszaki-vizsgálati] karanténba, az alkatrészek utaznak Japánba és megpróbáljuk a lehető leghamarabb megérteni a problémát” – mondta Horner, hozzátéve, a helyzet teljesen eltér a bahreinitől.