A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Kis híján dobogós lett Lewis Hamilton a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A Mercedes hétszeres világbajnoka az ötödik helyről indulhatott, de egy remek rajt után már harmadikként vehette be az első kanyart. Később visszaelőzte őt Sergio Perez a Red Bull-lal, és volt olyan pillanat a versenyen, amikor még támadhatta is a mexikóit.

A brit az egyik biztonsági autós szakaszból rosszul jött ki, pontosabban csapattársa, George Russell járt jobban: a fiatalabb brit átlépte honfitársát, később pedig dobogóra is állhatott, miután Max Verstappen Red Bullja megadta magát. Hamilton így a negyedik helyen végzett, aminek lényegében örült is a leintés után.

“A hétvégén rengeteg nehéz pillanatunk volt. Azok után, hogy az 5-6. helyen végeztünk az időmérőn és ennyit fejlődtünk, nem számítottunk a 3-4. helyre. George remek munkát végzett, láttam kicsit csatázni Perezzel. Azt kívántam, bárcsak benne lehetnék én is, de elfogadjuk ezt és nyomjuk tovább” – mondta Hamilton.

F1: Nem erre számított Hamilton 2

Lewis Hamilton

Futam közben azonban nem volt ennyire nyugodt a hétszeres világbajnok. Egy alkalommal kifakadt csapatára: “Srácok, elég nehéz helyzetbe hoztatok” – szólt be a rádión. Adta magát a kérdés, hogy kinek, minek szólt ez a félmondat. “Nem harcolhattam a harmadik helyért, mert a motor túlmelegedett. Vissza kellett vennem” – magyarázta mondatát.

“De ahogy mondtam, csapatként a lehető legtöbb pontot bezsebeltük, ez nagyszerű” – tette hozzá Hamilton. Az Ausztrál Nagydíj tényleg a Mercedes szerezte a legtöbb bajnoki pontot, szám szerint 27-et. A Ferrari Charles Leclerc győzelmével 26 egységet akasztott le, a Red Bull Pereznek köszönhetően 18 ponttal gyarapodott.