A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Charles Leclerc rajt-cél sikerét és Max Verstappen újabb kiesését hozta a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj. Idei második és pályafutása negyedik győzelmével a Ferrari monacóija máris jelentősebb, 34 pontos előnyre tett szert a bajnokság élén, míg holland fele a hatodik helyre esett vissza a pontversenyben.

Ennek ellenére Leclerc óvatosan nyilatkozott a világbajnoki esélyeire, miközben Mark Webbernek nyilatkozott a leintés után.

„Ez az első győzelem, aminél kontroll alatt tudtuk tartani a különbséget” – értékelte versenyét az éllovas. „Őszintén szólva ma nagyszerű autónk volt. Természetesen én is jó munkát végeztem a hétvégén, de ez nem lett volna lehetséges az autó nélkül. Főleg versenytempó tekintetében különösen erős. Mindemellett a gumikat is nagyon jól kezeltük az első körtől az utolsóig. Boldog vagyok.”

Leclerc-t egyedül a második biztonsági autós újraindításnál tudta megszorongatni Verstappen, de a monacói ki tudta védeni Red Bull-os ellenfele támadását. „Alulkormányzott volt az autóm az utolsó kanyarban. Azt gondoltam, nehezen tudom megtartani ezután az első helyett, de két-három kanyar után már a tapadásom is rendben volt, ezzel a tempó is visszatért” – mondta az esetről.

„Még csak a harmadik futamnál járunk, így nehéz egyelőre a bajnokság gondolni” – latolgatott visszafogottan az idei szezonjáról. „Erős és megbízható azonban az autónk, és remélem, ez így is marad, és ha igen, vannak esélyeink a bajnoki címre.”

Sergio Pérez ezúttal is elég szűkszavúan összegezte a versenyt, de sajnálja, hogy Verstappen nem tudott célba érni. „Kissé komplikált volt ez a futam. Picit balszerencsések voltunk azzal, hogy a biztonsági autó miatt pozíciókat veszítettünk, igaz, ezeket később visszaszereztük. Remek lett volna egy kettős dobogó, de elvesztettük Maxot” – összegzett a mexikói.

„Kemény munka folyik a háttérben, hogy visszatérhessünk az élre, ezért különleges, hogy sikerült dobogóra állnom. Sosem adjuk fel, de ezen a hétvégén is nagyon le voltunk marad a riválisok mögött. Mégis dobogóra álltunk, és erre kell törekednünk a folytatásban. Biztos vagyok benne, hogy pár verseny múlva visszatérünk.”

„Idő kell ugyanakkor, hogy harcba szálljunk a többiekkel. Jelenleg a srácok vörösben és kékben is elég kivételesek, de ha valaki, akkor a Mercedes képes lehet utolérni őket” – utalt a Ferrari és a Red Bull dominanciájára.