Mint arról a Vezess is beszámolt, megbüntették Sebastian Vettelt, amiért az első szabadedzés végén a pályán robogózott vissza a bokszba, miután lerobbant alatta az Aston Martin. A hivatalos indoklás szerint nem volt engedélye arra, hogy bemenjen a pályára, így 5000 eurós (kb. 1,8-1,9 millió forint) bírságot szabtak ki rá.

Valószínűleg az összeg nem vágja különösebben földhöz a négyszeres világbajnokot, mégis nevetségesnek nevezte a szankciót. „Vicc” – véleményezte a stewardok döntését. „Jó lenne tudni, mi történik egyáltalán ezzel a pénzzel. Úgy gondolom, az sem derült ki, mi lett a sorsa annak az 50 ezer dollárnak, amire Maxot vagy Lewist büntették, amiért valamelyikük vagy mindkettejük hozzáért egy hátsó szárnyhoz.”

Vettel ezzel a tavalyi Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzése után történtekre utalt vissza, amikor Max Verstappen a parc fermében hozzáért akkori vb-ellenfele, Lewis Hamilton hátsó szárnyához. Az ügy részleteiről itt írtunk:

Azóta az Aston Martin pilótája újabb pénzbüntetést kapott, 600 eurót (226 ezer forint) kell fizetnie, amiért túl gyorsan ment a bokszban: a megengedett 80 helyett 85,1 km/órával mérték be a Q1 végén. Vettel végül csak a 18. lett, de ebben közrejátszott, hogy a harmadik szabadedzésen csúnyán lezúzta az autóját, így a csapat épphogy be tudta fejezni a javításokat.

„Hogy őszinte legyek, nem éreztem a határokat” – idézi Vettel szavait az időmérő kapcsán a Motorsport.com. „A mai nap viszont nagyon kemény volt a csapat számára. Hihetetlen és munkát végeztek a garázsban azért, hogy mindkét autó elkészülhessen. Csoda, hogy előbb sikerült összerakniuk az egyiket, majd a piros zászló alatt már ugrottak is át a másikhoz, és megpróbálták a legjobb formájukat nyújtani.”