Nemrég beszámoltunk arról, hogy Niels Wittich, a Forma-1 egyik új versenyigazgatója figyelmeztette a pilótákat arra, hogy ne hordjanak nyakláncot és piercinget versenyzés közben. A történetben az volt a szokatlan, hogy eddig is tiltották ezek viselését a szabályok, ám mégsem irányult akkora figyelem a témára.

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj péntek estéjén a pilóták megbeszélésén újabb ismert szabályt elevenített fel a frissen kinevezett szakember. Wittich kiemelte ugyanis, hogy a pilóták nem viselhetnek olyan alsóneműt, mely nem áll ellen a tűznek. Ha mégis így tesznek, az a biztonsági szabályok megszegésének számít.

Az eseményt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke igencsak szórakoztatónak írta le. Meg is kérdezték őt, mit gondol Wittich szigorúságáról. “Az biztos, hogy nem fogom ellenőrizni a pilóták alsógatyáit! Csapatmenedzseri feladatként tekintek erre, bár megbízható forrásokból tudom, hogy a versenyzőink alsónemű nélkül versenyeznek!” – viccelődött a brit.

“Remélhetőleg nem lesz ez probléma a számukra. Még nem találkoztam a versenyigazgatóval. Nyilván a lehető legjobb munkát végzik a szabályok adta kereteken belül” – tette hozzá Horner, miután komolyabbra fordította a szót.