Michael Masi elzavarása után 2022-től Niels Wittich és Eduardo Freitas vették át a versenyigazgatói feladatokat a Forma-1-ben, a két szakember hétvégenként osztozik a munkán. Az Ausztrál Nagydíjon Wittich a soros.

A szakember a menetrendnek megfelelően már a hétvégi események kezdete előtt kiadott egy jegyzetet az előzetes tudnivalókról. Ebben azonban a megszokott infók, mint például a DRS-zónák elhelyezése mellett felhívta a versenyzők figyelmét arra is, hogy tilos az ékszerek viselése az autóban.

A leírás részletezi, hogy a piercingek, nyakláncok viselése tiltott a versenyeken, amit akár a Nemzetközi Automobil Szövetség szakemberei ellenőrizhetnek is. A szöveg nem nevesít egyetlen pilótát sem, de Lewis Hamiltonról közismert, hogy szereti az ékszereket, melyeket nem egyszer verseny közben is hord.

F1: Rendhagyó szabályra figyelmeztették Hamiltonékat 1

A leírás nem tér ki a gyűrűkre és a karkötőkre, melyeket több pilótán is találhatunk: Charles Leclerc és Sebastian Vettel ujjain találkozhatunk gyűrűkkel. Az ékszerviselés témája Adam Cooper Forma-1-es szakíró szerint már Szaúd-Arábiában is téma volt, ám akkor csak szóbeli formában kaptak emlékeztetőt a pilóták a szabályról.