A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Miután Cunoda Juki már a rajt előtt kiesett a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon, az AlphaTauri egyedül Pierre Gaslyban bízhatott. A francia sokakhoz hasonlóan pórul járt a biztonsági autóval, de végül nyolcadik lett.

Még nagyobb teljesítmény ez, ha megnézzük, min is ment keresztül az egyszeres futamgyőztes. “Örülhetünk az eredménynek. Számomra ez volt életem legfájdalmasabb 15 köre. Nem tudom, mi történt a beleimben, de szinte meghaltam az autóban” – mondta Gasly.

“Ordítottam a fájdalomtól és örülök, hogy véget ért a verseny és meglett a nyolcadik hely” – árulta el, hozzátéve, hogy a legdurvább fájdalmakat fékezéskor és a balkanyarokban érezte. “Nem könnyeztem, de minden alkalommal úgy éreztem, mintha valaki megszúrná a beleimet. Nem volt jó érzés. Főként a jobb oldalamon volt ez, ezért el kell mennem az orvoshoz” – mondta még a leintés után.

“Az utolsó öt kör csak a túlélésről szólt, masszív fájdalmat éreztem. Csak a köröket számoltam a végéig, ezért is örülök a nyolcadik helynek” – zárta mondanivalóját a francia.