A szabadedzések után közel sem volt egyértelmű, folytatódik-e a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje, miután a dzsiddai pálya közelében rakétatámadás ért egy olajdepót. A helyzet miatt válságértekezleteket tartottak: a csapatok gyorsan eldöntötték, hogy folytatnák a hétvégét, ám a pilóták ezzel nem értettek egyet. Az éjszakába nyúló beszélgetés vége az lett, hogy a mezőny mégis maradt az utcai pályán.

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a 4,5 órás pilótamegbeszélésén öt hangadó volt, akik leginkább ellenezték a maradást és a versenyzést. Ők név szerint Lewis Hamilton, George Russell, Fernando Alonso, Pierre Gasly és Lance Stroll voltak. Közülük Gaslyt kérdezték meg az ügyről részletesebben, de a francia nem árult el részleteket a beszélgetésről.

Mindeközben Valtteri Bottas a csapatfőnökökéhez hasonló szólamot ütött meg a jövőt érintő kérdésekkel kapcsolatban. “A hivatalos szervek szerint a legbiztonságosabb opció az, ha folytatjuk a versenyzést. A jövőben át kell gondolnunk, milyen helyekre is megyünk. Nem vagyok azonban politikus, ha azt mondják, hogy versenyezzek, versenyzem” – mondta az Alfa Romeo finnje.