Mindkét szabadedzést Charles Leclerc zárta az élen a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki napján, de Carlos Sainz sem volt annyira messze a monacóitól. Az eredmények alapján joggal feltételezhető, hogy a maranellóiakkal számolni kell a hétvége további részében is.

Napjuk azonban nem volt tökéletes, ugyanis mindkét autó érintette a falakat Dzsiddában. A komolyabb probléma Leclerc autóján jelentkezett, miután eltört a kormányösszekötője, de Sainz is ráterhelt jobb hátsó futóművével a palánkra. Mindezek miatt a második gyakorlás végét a bokszban töltötték a ferrarisok, így egy fontos szakasz esett ki gyakorlási idejükből.

F1: Kritikusan érintheti a Ferrarit ez a probléma 2

“Ahogy tavaly, úgy most is fontos megérteni a stratégiához, melyik a legjobb gumi a versenyre. Sajnos nem tudtunk hosszú etapot futni az FP2 végén, miután súroltam a falat, és a garázsban kellett maradnom” – magyarázta Sainz.

Nála valamivel derűlátóbb volt Leclerc, de azt a bahreini győztes is elismerte, hogy kimarad a versenyszimuláció. “Szerintem a tempónk megvan. Kár, hogy nem tudtunk körözni a megtankolt autóval, de ott kell, hogy legyünk majd az elejében” – tekintett előre a monacói.