A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj rakétatámadásokkal tarkított pénteki napján felemás teljesítményt nyújtott a Haas a szabadedzéseken. Kevin Magnussent ugyanis az első szabadedzésen a hidraulika meghibásodása, a másodikon pedig más műszaki hiba hátráltatta, így a bahreini szezonnyitón remeklő dánnal nem igazán tudtak versenyszimulációt modellezni valós körülmények között.

„Egyáltalán nem volt ideális, hogy nem tudtunk annyit menni, de azokon a körökön, amiket megtettem, nem érződött túl rossznak az autó” – mondta a csapat közleményében Magnussen, hozzátéve, hogy egy kiegyensúlyozott harmadik szabadedzésben, majd kvalifikációban reménykedik szombaton.

„Ami pedig a versenyre való felkészülést illeti, Mick hosszú etapokon szerzett tapasztalatára tudunk támaszkodni” – tette hozzá.

F1: Csak Schumacherre támaszkodhat csapata 2

Kevin Magnussen

Mick Schumacher a másik Haasszal az első szabadedzést a 19., a másodikat pedig a 13. helyen fejezte be, ennek ellenére bizakodó.

„Hasznos dolgokat tanultunk. Nyilván igen balszerencsés volt, hogy nem tudtunk mindkét autóval körözni, ez remélhetőleg a jövőben javulni fog. Összességében azt gondolom, jó csomagunk van, az pedig már csak rajtunk múlik, hogy össze is tudjuk-e rakni” – nyilatkozta a német.