25 ezredmásodperc döntött a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj kétszer is félbeszakított, ezzel több mint kétórásra nyúló időmérő edzésén – mindössze ennyivel győzte le Sergio Pérez a pole-ért Charles Leclerc-t. A Red Bull mexikóija így pályafutása 215. hétvégéjén megszerezte első királykategóriás rajtelsőségét, míg az utolsó percek előtt vezető Carlos Sainz egészen a harmadik helyig csúszott vissza.

„Pár versenyre szükség volt, mire összejött, de micsoda kör!” – kezdte némileg szarkasztikusan Pérez az interjúkat készítő Johnny Herbertnek nyilatkozva. „Hihetetlen! Akár 1000 kört is csinálhatnék még, ezt akkor sem tudnám felülmúlni. Nem vártunk túl sokat az időmérőtől, inkább a versenyre összpontosítottunk. Reméljük, holnap is elkapjuk a Ferrarikat.”

„Jónak éreztem a körömet, elégedett vagyok vele. Az egész időmérőnek az volt a lényege, hogy a pályán maradjunk és ne hibázzunk. Többé-kevésbé mindent összeraktam, de nem számítottam rá, hogy Checo ilyen kört rak össze. Gratulálok neki” – mondta meglepődve Leclerc, akinek a múlt heti pole után ezúttal be kellett érnie a második hellyel.

„A holnapi nap egy újabb lehetőség, remélhetőleg jók leszünk a rajtnál” – tette hozzá a monacói listavezető.

„A kör elég jó volt a harmadik helyhez” – értékelt diplomatikusan Sainz, megjegyezve, hogy inkább használt gumikon próbálkozott. „Az új gumikat nem igazán tudom kezelni, egyszerűen nincs tapadásom. De még úgy is rendben vagyok, hogy Checo és Charles megelőzött. Izgalmas lesz majd a Ferrari és a Red Bull csatája, a stratégiát illetően össze fogunk játszani” – tekintett előre a versenyre.

50 körös lesz a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj, amit a Vezessen képes-szöveges formában élőben közvetítünk majd.