Sebastian Vettel nem kezdhette el a többiekkel egyszerre a 2022-es Forma-1-es szezont. A német pozitív koronavírustesztet produkált a Bahreini Nagydíjat megelőző csütörtökön, helyére pedig Nico Hülkenberget riasztotta az Aston Martin.

Vettel egészségi állapotáról egyelőre nem tudni túl sokat. A héten újra versenyezni fog a mezőny Szaúd-Arábiában, de hogy milyen pilótafelállással vesz részt Dzsiddában a silverstone-i istálló, azt még nem tudni. “Én sem fogom tudni egészen csütörtökig vagy péntekig, hogy Seb fog vezetni, vagy én” – mondta Hülkenberg.

A zöld alakulat szekere nem ment túl jól a sivatagban, a mezőny hátsó régióiban szenvedtek az egész futam során. Meglehet, hogy ez is befolyásolhatja azt, mennyire is akar valójában újra versenyezni a négyszeres világbajnok. “A csapat elvesztette a fonalat. Nem teheted azt a Forma-1-ben, hogy fogsz rengeteg embert, rengeteg pénzt és összekevered, hátha valami jó sül ki belőle” – mondta a helyzetről Ralf Schumacher, aki hasonlót már átélt karrierje során. “Ez már a Toyotánál sem működött.”

Ezek után valóban felmerülhet a kérdés, Vettel meghúzza-e azt, hogy tényleg nem tér vissza az Aston Martinhoz. Te mit gondolsz erről? Szavazz:

Visszatér Vettel az Aston Martinhoz?
Igen, visszatér
82% (7548)
Nem, nem fog
18% (1646)