Ahhoz képest, hogy tavaly még a harmadik helyért harcolhatott a konstruktőri bajnokságban a McLaren, sokkoló azt látni, hogy a wokingiak gyorsabbik pilótája, Lando Norris csak a 13. lett a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén. Csapattársa, Daniel Ricciardo még csak a Q1-ből sem jutott tovább.

Ugyan az istállónál voltak fékproblémák a múlt heti teszten, a barcelonai gyakorláson még sokkal stabilabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnt a csapat. Norris szerint ez nem is veszett el, problémájuk leginkább pályafüggő. “Barcelonában többségében vannak a közepesen gyors és gyors kanyarok, míg itt a lassabb kanyarok. Ez az a terület ahol sokat küszködünk” – magyarázta a brit. “Több a gyenge pont itt számunkra, de már tanuljuk, pontosan mik is a gyengeségeink és erősségeink.”

Az említett gyengélkedésre a pilóta elmondása szerint számított a csapat már az időmérő előtt. “Nem lepett ez meg bennünket túlságosan. Nyilván az embereket igen, akik csak a barcelonai és bahreini teszteken futott köridőket nézték, de ez bennünket nem sokkolt. Kemény ezt elfogadni, mert nem a 13. helyet szeretné az ember. A Q3-ba akarunk kerülni, de jelenleg még nem tartunk ott” – összegzett Norris.