Charles Leclerc szerezte meg a 2022-es Forma-1-es idény első pole-ját, miután a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén legyőzte a regnáló vb-győztes Max Verstappent. A Ferrari monacói versenyzője ezzel pályafutása tizedik rajtelsőségét zsebelte be, csapattársa, Carlos Sainz pedig a Red Bull hollandja mögött, a harmadik helyen végzett.

„Jó érzés, mivel hihetetlenül nehéz volt az előző két év a csapat számára” – kezdte az értékelést Leclerc az időmérő után David Coulthardnak nyilatkozva, majd a szabályváltozásokra utalva hozzátette: „Reménykedtünk abban, hogy ez a mi lehetőségünk lehet, és visszatérhetünk az élmezőnybe. Úgy gondolom, keményen dolgoztunk csapatként, hogy újra jobb helyezésekért harcolhassunk.”

Verstappen sem volt azonban csalódott a második hellyel. „Ezt szerintem most kihagytuk. A Q2 még egész jónak tűnt, de a Q3-ban egy kicsit küszködtünk az egyensúllyal. Jó versenyautónk van, és ez a legfontosabb a nap végén” – emelte ki a holland. „Nyilván jó akarsz lenni az időmérőn, de arról is szeretnél megbizonyosodni, hogy jó lesz az autó a versenyen, mert ott a gumik jobban kopnak, és ez a pálya más, mint egyik-másik.”

„Benne maradt egy tizedmásodperc, amit Charles megtalált” – mondta a harmadik helyezett Sainz. „Így is elégedett vagyok azzal, ahogy fejlődtem a hétvége folyamán, annak pedig örülök, hogy harcolhattam a pole-ért. Charles viszont az egész hétvégén elöl volt, ezért megérdemli a pole-t, és a csapat is remek munkát végzett” – tette hozzá a spanyol.

Vasárnap magyar idő szerint 16 órakor rajtol a Bahreini Nagydíj, amit a Vezess képes-szöveges formában élőben fog közvetíteni.