Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még mindig nem tette túl magát azon, ami a tavalyi szezonzáró utolsó körében történt. Max Verstappen egy erősen vitatható döntés miatt került olyan helyzetbe, hogy megelőzhesse Lewis Hamiltont, az FIA vizsgálata nyomán a versenyigazgató Michael Masit leváltották.

A Sky Sports dokumentumfilmben dolgozta fel a tavalyi szezon eseményeit, az Abu-dzabi Nagydíj természetesen kiemelt szerepet kapott a filmben. Wolff minden eddiginél erősebben célozgatott arra, hogy a szezonzárót elcsalták, Masi fejét pedig telebeszélte a Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley.

“Jonathan olyan viszonyba került a versenyigazgatóval, ami befolyásolta a döntéseit” – jelentette ki Wolff. “Nemcsak Abu-Dzabiban állította Masit a Red Bull mellé, hanem már korábban is a szezonban. Max valószínűleg nagyon sokat köszönhet a sportigazgatójának.”

Wolff soha többé nem áll szóba Masival. “Nem beszéltem vele azóta, és soha nem is szeretnék beszélni vele. A döntései helytelenek voltak, és biztos vagyok benne, hogy azóta már megbánta őket. Az FIA-nak sokkal hamarabb fel kellett volna ismernie, hogy problémák vannak egyes személyekkel és a szervezeti struktúrával.”

Wolff a műsorban elismételte, hogy a történtektől függetlenül Max Verstappen megérdemelte a világbajnoki címet, a holland semmi rosszat nem tett.