Az elmúlt napokban zajlottak az események a Ferrari háza táján: a csapat tesztelni hívta pilótáit Fioranóba, melynek lebonyolításába azonban belekavart a Nemzetközi Automobil Szövetség.

A Scuderia szerdán már elkezdhette a tesztelést tavalyi autójukkal, a közzétett képek pedig árulkodóak. 2021-es autójuk jelentős átmatricázáson esett át: szponzorok jöttek-mentek, visszatért a maranellóiakhoz a Fernando Alonsóval az F1-be érkező Santander, a nem feltétlenül törvényes keretek között működő Radiobook, de (látszólag) távozott a kétes megítélésű Mission Winnow is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) által megosztott bejegyzés

Az eddigi logisztikai partner, a UPS helyét egy másik cég, a Ceva Logistics vette át. Nekik köszönhetően kezdődött el a találgatás a Ferrari idei színösszeállításával kapcsolatban. Korábban már felmerültek pletykák, hogy az autók bordóbbak lehetnek, mert a szín nagyon tetszett a nézőknek a 2020-as Toszkán Nagydíjon. A szponzori szerződés bejelentésével egy időben közzétett videóban azonban szokatlan módon feketébe csomagolták a Ferrari kamionjainak hátsó részét – eddig egységesen pirosak voltak az említett járművek.

Nézd meg a videót!

a videó a hirdetés után indul

Mindez persze még nem jelenti azt, hogy a fekete szín az autókon is ilyen arányban jelen lesz. Minderre február 17-én, a 2022-es autó bemutatóján derülhet fény.